tisdag 1 september 2009

Öppen, tydlig, vila och växt

I lördags hade vi församlingdag på Överås. En härlig dag med solsken och många samtal kring församlingens identitet. Efter flera års samtal kring församlingens framtid formades år 2005 en vision för församlingen. Den visionen utgår vi ifrån i verksamhetsplaner och allt vi är. Ändå har visionen ibland varit lite svårarbetad, då den är lång och har svårt att sätta sig i "märg och ben" och riktigt bli helt integrerad i oss. Därför har vi nu brutit ner visionen i 4 nyckelord: öppen, tydlig, vila och växt. Dessa fyra ord fördjupade vi oss i under församlingsdagen och samtalade mycket om vad som är just vår identitet. Visonen finns kvar men också förkortad i "Kållereds Missionsförsamling vill vara Öppen och Tydlig, en plats där man kan Vila och Växa" I min utbildning har jag också, tillsammans med några andra, skrivit en "creation story" som berättar om  församlingens historia och vad vår identitet är. I söndags handlade gudstjänsten om det första nyckelordet: "öppen", dvs att vara en församling öppen för alla och hur vi kan öppna oss för varandra. Passande nog var också evngelietexten den när Jesus uppmanar en döv man "öppna dig" (effata). Där Jesus visar hur han hela tiden spränger gränser. I Guds rike finns inga gränser- öppet för alla!
Det känns mycket inspirerande och roligt inför hösten och att fortsätta fördjupa oss i dessa ord- och att vi gör det i alla våra verksamheter.
Igår hade vi första samlingen för konfirmanderna. 13 härliga konfirmander! Hösten är full av möten och aktiviteter. Det är spännande...

1 kommentar:

  1. Det var en bra dag. Jag hade roligt också i gruppen som jag hamnade i. God mat också. Mycket bröd :-)
    Visioner behöver fyllas på. Det är som vatten i en spann med hål i botten. Det läcker och måste fyllas på då och då. Blir vatten stilla blir det inte bra.
    //Ad Hoc kram

    SvaraRadera